Design

Natur och människor är mina inspirationskällor när jag börjar designa och bearbeta mina smycken. Varje smycke formges och tillverkas individuellt för att passa ihop med sin bärares personlighet. Samtidigt ska det framhäva personens egen stil.

En bärande idé i mitt arbete är hållbar utveckling. Jag försöker tillverka bara föremål som betyder någonting speciellt för sin bärare. Då ska de ses efter, tas hand om och vid behov renas och repareras. Jag vill att smycken som jag tillverkat kommer att ha en så lång livscykel som möjligt.

Arbetsmetoder som jag använder är traditionella hantverkarmetoder. I mitt arbete försöker jag spara energi- och naturtillgångar genom återanvändning av guld och silver.

Min kontrollstämpel KIWI är registrerad av TUKES (Säkerhets- och kemikalieverket i Finland). Den här stämpeln finns med i alla mina smycken tillverkade av ädelmetall fr.o.m. år 2004.

Utöver tillverkning av handgjorda smycken förnyar och reparerar jag gamla eller skadade smycken. Jag använder också gärna kundernas egna metall eller stenmaterialer.

Du är välkommen att besöka min butik i Tammerfors. Där kan du bekanta dig med min kollektion.

-Minna Skyttä

[caption id="attachment_23" align="aligncenter" width="234"]Minna Skyttä on Modus ry:n ja Tamperaan mestarikilta ry:n jäsen Minna Skyttä är medlem i Tamperaan mestarikilta ry[/caption]

Materialer som jag använder i mina handgjorda smycken:

  • sterlingsilver (80 % återvunnet) och återvunnet silver
  • guld och återvunnet guld
  • halvädelstenar och ädelstenar
  • odlade sötvatten pärlor
  • i mera sällsynta arbeten också ben, horn, tand, emalj, glas osv.